5 cărți Arthur de luat la picnic
Deși a fost o primăvară capricioasă, weekendurile călduroase au revenit în forță. Și ce poate fi mai frumos decât să organizezi un picnic alături de cei dragi? Alege locul perfect, întocmește lista cu alimente și obiecte necesare, fără să uiți să adaugi și aceste cinci cărți de la Arthur.
Pădurea fermecată de Enid Blyton
Primul volum din seria Copacul Depărtărilor este o alegere minunată pentru un picnic, mai ales dacă te numeri printre fanii literaturii clasice pentru copii.
Beth, Frannie și Joe sunt trei frați care găsesc în pădurea de lângă noua lor casă un copac fermecat. Dacă ai curajul să urci pe crengile Copacului Depărtărilor, te poți întâlni cu personaje suprinzătoare precum domnul Barbă-Lungă, cu barba care-i atârna până la degetele de la picioare, sau haiosul Moș Cratiță. Iar drumul înapoi jos este la fel de palpitant datorită toboganului construit în trunchiul copacului!
Ah, cum se mai simţea mirosul aventurii în aerul dimineții!
În Copacul Depărtărilor, sus, sus,
Ne cățărăm cu toții pân’ la apus!
Heidi, fetița munților de Johanna Spyri
Un alt clasic numai bun de citit în aer liber este Heidi, fetița munților. Micuța a rămas orfană și ajunge în grija bunicului, un bătrân morocănos care trăiește izolat în munți. Heidi se împrietenește cu ciobănașul Peter și se bucură din plin de frumusețea naturii care o înconjoară.
Însă protagonista este forțată de împrejurări să se mute la Frankfurt pentru a locui la familia Sesemann. Deși micuța se înțelege de minune cu Clara Sesemann, o fetiță imobilizată în scaunul cu rotile, nu se poate adapta stilului de viață de la oraș și se întoarce la bunicul său.
Ca de obicei, Heidi se aşeză pe iarba proaspătă şi doctorul făcu la fel. Piscurile munţilor, pajiştile, întreaga natură strălucea sub zâmbetul blajin al acestei dimineţi de toamnă. Din vale răsunau tălăngile atârnate de gâtul animalelor scoase la păscut, şi dangătul acesta încântător se revărsa în ecouri, înseninând feţele şi sufletele oamenilor.
Ursulețul Winnie Puh de A.A. Milne
Perfectă atât pentru copii, cât și pentru adulți, această carte te va face să râzi cu lacrimi datorită umorului inteligent al lui A.A. Milne. Peripețiile lui Edward Urs, cunoscut prietenilor săi drept ursulețul Winnie sau, pe scurt, Winnie, sunt adorabile. Fie că merge la petrecerea lui Aiurel sau într-o „expotiție” către Polul Nord cu Christopher Robin, Winnie mereu se distrează. Chiar și când rămâne înțepenit din cauză că a mâncat prea mult!
Christopher Robin locuia la celălalt capăt al Pădurii, şi când s-a întors cu Iepure şi a văzut doar jumătatea din faţă a lui Winnie, a spus „Ce Ursuleţ prostuţ“, cu o voce atât de plină de iubire, încât toţi s-au simţit din nou cuprinşi de speranţă.
Festinul domnului Verde de Javier Sáez Castán
O carte unică și adecvată unui picnic este Festinul domnului Verde. Deși se citește foarte repede, această lectură poate să fie înțeleasă diferit de fiecare cititor în parte. O idee bună de activitate în familie ar fi să o citească toți membrii familiei, iar la final să spună fiecare cum a interpretat textul lui Javier Sáez Castán. Fără să citească înainte de discuție imaginarul cititorilor care întotdeauna vor să știe mai mult!
Aveau în fața ochilor o lume nouă. Niciunul din ei nu-și imaginase vreodată o lume multicoloră. Era o minunăție! De atâta frumusețe, îi cuprinse o teribilă poftă de mâncare.
Cei doi teribili în sălbăticie de Mac Barnett, Jory John, cu ilustrații de Kevin Cornell
Ultima, dar nu cea din urmă, recomandare de carte bună pentru un picnic reușit este partea a treia din seria Cei doi teribili. De data aceasta, Miles și Niles se bucură de vacanța de vară cum știu ei mai bine: făcând farse. Acum au sediul într-un loc secret din pădure, dar și dușmani pe măsură. Membrii Companiei Papa vor să își ia revanșa.
Cu toate acestea, cartea este plină de evenimente absolut șocante. Cine ar fi zis că cei doi teribili vor organiza un mic picnic cu directorul Latră?
Şi astfel Miles, Niles şi directorul Latră au ajuns să stea pe o pătură într‑o poieniţă verde, bucurându‑se de un prânz cu sandviciuri cu roşii şi cereale cu zahăr. Era cu adevărat genul de lucru care se putea întâmpla numai în pădure.