Top 15 citate despre vară din cărțile Arthur
După o lungă cercetare care a implicat citirea multor cărți Arthur, am descoperit cele mai interesante citate despre vară. Dacă vă întrebați de ce am ales 15 cărți, motivul este unul special: anul acesta, Arthur împlinește 15 ani.
Recreația mare de Mircea Sântimbreanu
AȚI OBSERVAT, DESIGUR: ÎN MATERIE de vacanță școlară, toți copiii se trezesc – dar ce zic eu? – se nasc specialiști. Luați‑l pe primul pici și puneți‑l să spună ce are de gând să facă el în aceste trei luni de vară. O să vedeți, parcă‑i un arc scăpat din rost:
— Cutare, pe urmă cutare ș.a.m.d. Și iarăși cutare și cutare etc., etc.
Parcă‑l apucă o furnicătură, un fel de zăpăceală – ăsta‑i cuvântul –, iar la sfârșitul verii, privind în gol, ca la o păpădie golașă, cu fulgii risipiți, îl mai și auzi:
— Ah, ce frumos a fost…
Pippi Șosețica se îmbarcă de Astrid Lindgren
Într‑o seară de vară, Pippi, Tommy și Annika stăteau pe treptele verandei, acasă la Pippi, și mâncau zmeură culeasă chiar în dimineața aceea. Era o seară minunată, cu ciripit de păsărele, miresme îmbietoare de flori și, da – cu zmeură! Liniște și pace peste tot. Copiii mâncau, fără să spună prea multe. Tommy și Annika se gândeau la cât de frumoasă era vara și că era bine că școala nu avea să înceapă prea curând!
Tuck pentru totdeauna de Natalie Babbitt
— Ia te uită, spuse el cu o voce ușoară, ai ieșit să prinzi licurici, nu?
— Da, răspunse Winnie.
— Acesta este într-adevăr unul dintre cele mai plăcute lucruri pe care le poți face într-o seară de vară, spuse omul cam afectat. O distracție minunată! Şi eu făceam asta când eram ca tine.
Grădina de la miezul nopții de Philippa Pearce
Văzu grădina în multe momente ale zilei şi în diferite anotimpuri – anotimpul său preferat era vara, când vremea era perfectă. Chiar la începutul verii, zambilele încă creşteau în răzoarele semicirculare, iar cele rotunde erau pline de micşunele. Apoi zambilele îşi plecau capul şi mureau, micşunelele erau scoase şi în locul lor înfloreau micsandre şi ochiul‑boului.
Anotimpul albinelor de Lindsay Eager
Odată ca niciodată, Sergio și Rosa s-au căsătorit la umbra copacului și întreg satul i-a sărbătorit. Au sărbătorit noua căsătorie cu gogoși și prăjituri, au sărbătorit vara, sacrificând un miel, au sărbătorit viața și dragostea printr-o noapte întreagă de dans pe malul lacului.
Carte de citire, carte de iubire de Nichita Stănescu și Gheorghe Tomozei
Vara vine cu veveriţe voioase și viteze în vârfuri verzi de pădure, cu vârșe vârfuite cu peștii din vad. Vara veghează vatra văruită în care coacem pâinea voinică. Vrăbiile aduc vești că vâlva vântului e încă departe, că e vremea valurilor vălurind, a văilor cu viile coapte, a viezurilor cu vizuini ascunse, e vremea viselor... Veștedele velinţe ale frunzei căzute încep să vină, dar noi încă trăim vuietele verii victorioase, vara, vecina veșnică a veseliei noastre.
Extraordinar de Natalie Lloyd
— Deci e adevărat, a zis, culegându-și o petală din părul alb și strângând-o între degete. E o vară a Trandafirilor Rătăcitori.
— Ce-i aia? am întrebat.
Evident că mătușa Greta a fost cea care mi-a răspuns.
— Se întâmplă doar arareori. Au trecut ani de la ultima. Când apar în oraș Trandafirii Rătăcitori înseamnă că…
— Înseamnă că fantomele încearcă să ne atragă atenția, a încheiat unchiul, cu glas scăzut.
Cartea verii de Tove Jansson
Bunica urca stânca și se gândea la păsări în general. I se părea că niciun alt animal nu avea simțul lor de a vesti și a completa dramatic schimbările de vreme sau anotimp, dar și schimbările prin care trec oamenii înșiși. Se gândi la păsări călătoare, la mierle într‑o seară de vară, la cuc – da, și la cuc. Se gândi la păsările mari și reci care plutesc peste mări și privesc totul de sus și la cele mici de tot, care soseau în stoluri pentru scurte vizite, vara târziu, rotunjoare, prostuțe și deloc sperioase. La rândunele, care își fac cuib doar în casele în care oamenii sunt fericiți.
Vine vacanța cu trenul din Franța de Adina Popescu
Și n-are de ce să nu fie pentru că de-abia a început vacanța mare. Voi merge la Cluj ca în fiecare an și voi participa la Olimpiada de gimnastică din spatele blocului, unde sper să câștig măcar medalia de argint. Apoi vom merge la mare, ne-am luat bilete la Jupiter încă din martie. Iar după mare vom merge la doamna Roșca, gazda noastră de la Bușteni. O să o ținem tot așa până în septembrie, când va începe școala, însă școala acum pare atât de departe, iar mie mi-ar plăcea să trăiesc numai în luna iunie, când am o vară întreagă înainte.
Departe de Chicago de Richard Peck
Pe măsură ce treceau anii, totuși, Mary Alice și cu mine creșteam, și cu toate că bunica nu se schimba deloc, parcă vedeam în fiecare vară altă femeie.
Acum sunt mai bătrân decât era bunica atunci, chiar binișor mai bătrân. Dar pe măsură ce trece timpul peste mine, par să‑mi amintesc tot mai mult zilele acelea toride de vară și nopțile, și ultima casă din oraș, unde locuia bunica. Și pe bunica. Sunt adevărate toate amintirile mele despre bunica? Până la ultimul cuvințel, și devin cu anii tot mai adevărate.
Povestea kendamei pierdute de Adina Rosetti
Zilele de vară sunt fierbinți și vesele în Ferentari. Nu e un lucru neobișnuit să vezi pe alee o piscină gonflabilă în care se bălăcesc copii sau, în serile de sâmbătă, un cort de nuntă întins între blocuri. Dacă locuiești acolo și ieși în parcul din spatele școlii sau la minimarketul din colțul străzii, sunt mari șanse să te întâlnești cu cineva cunoscut sau chiar cu vreo rudă. Iar dacă‑i întrebi pe unul dintre ceilalți puști care locuiesc în cartier ce și‑ar dori să apară peste noapte, ți‑ar spune: un parc de distracții, cu cele mai năstrușnice atracții. Sau un supererou cu puteri speciale care să devină invizibil când vrea el și să‑nvingă toți răufăcătorii. Sau cea mai frumoasă prințesă, care să locuiască într‑un palat cu totul și cu totul din aur. Sau, de ce nu?, unul dintre băieții de la Noaptea Târziu, trupa de parodii muzicale pe care o urmăresc, încântați, pe YouTube.
Plictisitoarea vacanță a fraților Rățoi de Dan Coman
Vara, Gersa I e pustie.
Eu și frate-meu ne trezim înainte de opt dimineața, mâncăm pităceață, apoi ieșim și ne așezăm pe treptele casei sau stăm ore în șir la marginea drumului, uitându-ne de-a lungul satului, în sus și în jos. Nici țipenie de om, de parcă am trăi singuri-cuc pe o planetă pitică, uscată și plină de praf.
Cum să faci să nu citești în vacanța de vară: Ghidul lui Charlie Joe Jackson de Tommy Greenwald
Tabăra Kartzulya arăta ca orice altă tabără de vară drăguță. Avea un lac mare unde puteai să înoți, un teren de baschet, unul de tenis, unul de baseball și altul de fotbal. Participanții la tabără locuiau în pădure, în niște cabane de lemn grozave, iar sala de mese era imensă și erau acolo o grămadă de scaune și mese mari din lemn și scaune peste tot. Exista o încăpere pentru lucru manual și treburi de genul ăsta, și un teatru unde se montau spectacole.
Familia Penderwick: Poveste de vară cu patru surori, doi iepuri și un băiat foarte interesant de Jeanne Birdsall
Lungă vreme după acea vară, cele patru surori Penderwick încă mai vorbeau despre Arundel. „Soarta ne-a dus acolo“, zicea Jane. „Ba nu, lăcomia proprietarului de la Cape Cod care a vândut casa unde ne făceam vacanțele“, spunea altcineva, probabil Skye.
Cine știe cine-avea dreptate? Era, însă, adevărat că locuința de pe plajă pe care o închiriau de obicei fusese vândută în ultimul moment, iar familia Penderwick se trezise dintr-odată fără planuri pentru vară. Domnul Penderwick telefonase în toate părțile, dar în Cape Cod totul era închiriat, iar fiicele lui începuseră să creadă că-și vor petrece întreaga vacanță acasă, în Cameron, Massachusetts. Nu-i vorbă că nu le-ar fi plăcut la Cameron, dar ce-ar fi vara fără o călătorie într-un loc special?
Cei doi teribili în sălbăticie de Jory John și Mac Barnett
Era după‑masa târziu, iar soarele era încă sus pe cerul senin. Era greu de crezut că ziua asta o să se termine vreodată, cu atât mai mult vara. Niles nu voia să se gândească la şcoală, nu în după‑masa asta. Aşa că a încercat să n‑o facă.
Desigur, cu cât încerci mai tare să nu te gândeşti la ceva, cu atât tinzi să te gândeşti mai mult. De exemplu: nu te gândi la o vacă. Încearcă foarte, foarte tare să nu te gândeşti la o vacă. Goleşte‑ţi mintea de orice seamănă cu o vacă. În caz că aveai nevoie de ajutor să ştii la ce să nu te gândeşti, uite cum arată o vacă.
Deci nu te gândi la aşa ceva.
OK. Acum dă‑i drumul! Nu te gândi la o vacă!
La ce te‑ai gândit?
La o vacă?
Dacă da, înţelegi prin ce trecea Niles. Dacă nu, te rog desenează pe o vedere lucru la care te‑ai gândit şi trimite‑o pe adresa editurii, pentru STUDIUL CREIERULUI UMAN. (Adresa e pe ultima pagină.) Contribuţia ta ne va fi de ajutor în înţelegerea ştiinţei!