Caravana Arthur - un traseu literar pentru copii
CARAVANA ARTHUR - un traseu literar pentru copii, în online
25 IUNIE – 31 IULIE 2020
În perioada 25 iunie - 31 iulie 2020, Editura Arthur își invită cititorii într-o „călătorie literară pe patru roți digitale” de-a lungul țării. Cărțile sunt cele mai bune pretexte de a explora locuri pline de viață și de a ne împrieteni cu noi cititori. Staționăm în multe localități unde ne propunem să se întâmple activități interesante pentru copii, în mediul online.
Ne însoțesc mai mulți autori și ilustratori români publicați la Arthur, dar și parteneri din muzee și biblioteci publice, profesori și asociații care promovează lectura pentru copii.
Caravana Arthur începe la Iași, la Muzeul Național al Literaturii Române, cu un concurs de lectură și continuă cu explorarea celor 67 de Refugii Perfecte în grupul „Olimpiada Poveștilor” al Colegiului Economic "Virgil Madgearu" din Galați.
Pentru că niciodată nu ne putem sătura de o vacanță la mare, pornim pe urmele Detectivilor Aerieni ca să descoperim locuri noi din Constanța, însoțite de istorioare scrise și fotografiate de autoarea Ana Rotea. În perioada 29 iunie – 3 iulie, pregătim multe surprize pentru cei pasionați de anchetele literare.
O călătorie ar fi incompletă fără hartă, de aceea vă propunem o vizită virtuală la Muzeul Hărților și Cărții Vechi din București și o provocare pentru copii. În perioada 6-10 iulie, continuăm să redescoperim locuri fictive împreună cu Spionul Kme și Ioana Nicolaie, cu Domnișoara Poimâine și Adina Rosetti și cu personajele din Cartea fetiței-vampir și Adina Popescu.
NOUTĂȚI ARTHUR - AUTORI ROMÂNI
Tot în seria autorilor români, avem două mari noutăți despre care povestim în a doua jumătate a lunii iulie. E o perioadă perfectă pentru o expediție de poveste în Delta Dunării, împreună cu mult îndrăgitul Apolodor: Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor de Florin Bican, cu ilustrații de Dan Ungureanu. Ajunși în Timișoara, ilustratorul ne dezvăluie mici secrete din camera sa de lucru. Cititorii vor avea surpriza să descopere un takeover inedit pe paginile noastre social media – pentru două zile, pagina de Instagram Arthur va fi pe mâinile ilustratorului Dan Ungureanu.
Iar pentru cei care abia așteaptă noua carte a lui Alex Moldovan, dezvăluim povestea din spatele volumului doi, Olguța și Operațiunea Jaguarul, cu ilustrații de József Vass.
Caravana nu se încheie până când nu aflăm lucruri noi despre benzile desenate ale autoarelor Maria Surducan și Ileana Surducan – Vacanța lui Nor și Cele douăsprezece prințese dansatoare, apărute în colecția miniGrafic.
Recomandările copiilor
Știm că recomandările sincere sunt cele care vin din partea copiilor, de aceea dedicăm mai multă atenție recenziilor video primite de la cititori și le promovăm pe paginile noastre de Facebook și Instagram. Sunt implicați copiii care vizitează Biblioteca Metropolitană (filiala Dimitrie Cantemir) și elevii din grupul „V. B. Piticii zâmbăreți” coordonat de prof. Geanina Oprea, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea.
Facem un popas și la Biblioteca copiilor „Din Loc în Loc” din Lupeni, județul Hunedoara, fondată de Brandi Bates, care pregătește o competiție de lectură pentru copii.
Caravana Juniorilor - Locuiește în poveste!
Ca să-i cunoaștem mai bine pe autorii juniori publicați în volumul Lumea-n gamă marțiană (colecția Cărțile mele), i-am invitat să ne citească povestirile lor și să le transmită un mesaj copiilor pasionați de scris. Recomandările lor de lectură vor fi disponibile pe site-ul Arthur, pentru copiii care țin cont de aprecierile cititorilor de aceeași vârstă.
Mică enciclopedie a României pentru copii (Editura Arthur, 2019)
Îi încurajăm pe copii și părinți să descopere lucruri interesante despre locurile în care își vor petrece vacanța vara aceasta. Ultima ediție a volumului Mică enciclopedie a României pentru copii cuprinde capitole dedicate curiozităților despre scriitori, artiști, oameni de știință și alte personalități, dar și informații despre stațiunile turistice, despre obiceiurile din unele așezări mai puțin cunoscute, despre economie, artă și arhitectură. Cei care urmăresc paginile Arthur de facebook și Instagram vor descoperi o serie de curiozități extrase din carte, în rubrica #ARTHURpedia.