CĂRȚI PENTRU COPII
EXPLOREAZĂ!
AUTORI
Contact Promoții Abonează-te
O carte dedicată celor ce nu se dau în vânt după școală:

Marele Nate e amuzant, nu glumă!:

Cea mai puternică fată din lume:

Viața la țară nu e plictisitoare:
O carte care ne provoacă să gândim

Dreptatea e ca o piatră prețioasă cu mai multe feţe

Sumar coș

Total:
Q&A cu Adina Popescu la FestivalYA 2022:
Interviu cu Adina Rosetti despre „Întâiul meu cuvânt de...:
Interviu: Adina Popescu în dialog cu Oana Purice:
Pachet Copilărie în Epoca de aur (Întâiul meu cuvânt de pionier, Epoca mea de aur, Povestiri de pe Calea Moșilor) Pachet Copilărie în Epoca de aur (Întâiul meu cuvânt de pionier, Epoca mea de aur, Povestiri de pe Calea Moșilor)
Copertă
Video
Copertă
Video

Pachet Copilărie în Epoca de aur (Întâiul meu cuvânt de pionier, Epoca mea de aur, Povestiri de pe Calea Moșilor)

Autor: Adina Rosetti

Id: #4345
Te-ar putea interesa și:

Pachet Copilărie în Epoca de aur (Întâiul meu cuvânt de pionier, Epoca mea de aur, Povestiri de pe Calea Moșilor)

Autor: Adina Rosetti

Id: #4345
NOU
 
Trei povești autobiografice despre copilăria din Epoca de aur

Pachetul Copilărie în Epoca de aur cuprinde volumele: 

Întâiul meu cuvânt de pionier, de Adina Rosetti, ilustrații de Dan Ungureanu

Editura Arthur // categorie de vârstă 10 ani+

Suntem în toamna anului 1989, în ultimele luni ale comunismului. Ada e o fetiță de 8 ani care abia așteaptă să primească în sfârșit cravata roșie de pionier. Lumea din jurul ei are nuanțe de gri, gust de lapte praf chinezesc și – doar uneori – de portocale pentru care se stă la coadă ore întregi. În apartamente domnește frigul și diminețile încep în ritmul cântecelor patriotice.

În cea mai importantă zi a vieții școlărești – ziua în care va deveni pionieră –, Ada descoperă din întâmplare că lucrurile nu sunt ce par a fi, iar o glumă nepotrivită îți poate schimba destinul pentru totdeauna.

 

 

Epoca mea de aur. Partea întâi, de Daniel Horia

Editura Grafic // categorie de vârstă 14 ani+

Dani are tot ce își poate dori un prichindel de cinci ani: părinți iubitori, bunici care îl adoră, cărți cu povești și multe jucării. Nicio zi nu e plictisitoare când bunicii se dau peste cap să-i facă toate poftele, îl duc la cinema și îl lasă să câștige la jocurile de cărți, iar excursiile la munte cu părinții, în Dacia lor portocalie, sunt cele mai grozave.

Băiatul trăiește ferit de dramele din familie, cât și de greutățile vieții de zi cu zi de la sfârșitul anilor 1980. Revăzută însă cu ochi de adult, iluzia copilăriei perfecte începe să se destrame încetul cu încetul. 


 

Povestiri de pe Calea Moșilor

24 de povestiri: un oraș, un cartier, o viață de om și fragmente de istorie trăită, într-o carte de neratat a literaturii române contemporane

 

Calea Moșilor nu este centrul lumii, Calea Moșilor este lumea întreagă. Adina e la grădiniță când se mută aici, cu părinții, și cartierul e nou-nouț și frumos. Trăiește în epoca de aur, are o coliță de la Filatelia cu tovarășul Nicolae Ceaușescu, iar Elena Ceaușescu este ca o mamă pe care o vede doar la televizor. Atât doar că nu are voie să povestească ce vorbesc părinții acasă despre ei. Noroc că viața adevărată e în altă parte, e în plăcile cu povești, în joacă, în ritualul de seară al clătitelor – două goale, două cu zahăr și două cu gem.

Odată cu epoca de aur se încheie și copilăria; trecerea la adolescență se suprapune peste anii tranziției, când sucurile la dozator iau locul Brifcorului și surprizele de la Turbo sunt mai bine văzute decât toate timbrele la un loc. Tot ce era înainte important pare să devină, încet-încet, de tristă amintire. Mai puțin amintirile, care, în jocul de oglinzi al nostalgiei și autoironiei, deschid către o nouă lume, poate mai bună.

Vezi mai mult
 
Publicată în: October 2024
Recomandată
   
Voturi

0.0 ( voturi )

5
(0)

4
(0)

3
(0)

2
(0)

1
(0)

Ți-a plăcut produsul?

Votează și spune tuturor părerea ta aici
 
 
De aceiași autori
 
Imprinturile noastre:
Logo art
Logo paladin
Logo youngart
Logo genius
Logo grafic